Anders Andersson – Foto

En vårtur till Malön

Sjösatte i Röde holme vid sjutiden, låga dimmoln gav ett speciellt ljus. Ett helt stilla hav mötte mig, det gick snabbt att paddla ut till Malön idag. Under den gångna veckan hade det observerats ett flertal ovanliga vårfåglar, hoppades att jag skulle kunna se någon av dem. Letade efter speciellt efter brandkronad kungsfågel – en nära släkting till vår kungsfågel. Den brandkronade kungsfågel har börjat etablera sig i Sverige och häckar numera regelbundet men sällsynt i södra delen av vårt land. Vid denna tid av året brukar många observeras på lämpliga lokaler. Jag letade och letade men jag lyckades endast finna kungsfåglar. Ändå kul att fotografera dessa småttingar.
Vandrade sedan runt hela ön, en runda som tog fyra timmar. Hade hoppats få se svarthakad buskskvätta – en art som sågs ”överallt” i kommunen denna vecka och helg, men de lyste med sin frånvaro.

På hemvägen konstaterade jag att de japanska jätteostronen finns överallt i vattenlinjen på stenar och klippor. Den milda vintern har gjort att många överlevt. Nu har de verkligen etablerat sig här på västkusten – det gick snabbt. På 10-15 år har de spridit sig längs hela västkusten, ursprunget är från odlingar i Frankrike.

Klicka på tumnaglarna!

Detta inlägg publicerades den mars 26, 2017 kl. 9:38 f m. Inlägget är kategoriserat under Birds - Fåglar, Landskap, Nature, Photography och taggat med , , , , , . Bokmärk permalänken. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: