Anders Andersson – Foto

Malön 17 juni 2017

En sommartur till Malön, vad kan det ge?
Det gick rejält höga vågor när jag skulle passera Malösund, fick flera översköljningar, tur att jag hade kapellet på och sittbrunnen täckt. Var rejält trött när jag äntligen kunde stiga iland.
Mötte en skådarvän som berättade vad han sett under morgonen, han tipsade bland annat om att han hört en vaktel spela. Jag fick platsen förklarad för mig, jag begav mig ditåt. Det var i andra änden av ön så jag tänkte att det kunde vara lämpligt att sätta mig där och ta en fika och lyssna efter vakteln. Väl framme på den stora ängen han beskrivit för mig satte jag mig ungefär mitt på vid en enbuske och några stenar. Satt på samma plats i ungefär en timma utan att varken ha hört eller sett vakteln. Dags att fortsätta tänkte jag – men jag tänkte prova innan jag gick – att spela upp vaktelns läte, ibland kan det fungera. Kanske skulle jag höra den. Hade lätet i mobilen, spelade ca 30 sekunder, stängde av och lyssnade. Ingenting hördes. Väntade några minuter, nej ingenting. Ja, ja tänkte jag, får väl bli utan vaktel idag. Stoppade mobilen i fickan och började samla ihop mina grejer. Då hörde jag vaktelns speciella läte – med lika hög volym som när jag själv spelade på mobilen. Konstigt, stängde jag inte av den? Tog upp och kollade, nej den verkade avstängd. Tyst igen. Tänkte att mobilen blivit för varm av att ha legat framme i solen, stoppade ner den igen. Då hördes lätet igen! Fasen också tänkte jag, vad är detta? Kollade mobilen igen, nej inget spelades, satte högtalaren mot örat och lyssnade. Nej det var definitivt inte min mobil som lät! Det ÄR en vaktel som låter, men så himla nära?!
Men, där sitter den! Kanske två meter ifrån mig! Den lilla hönsfågeln – lite mindre än en stare – mycket välkamouflerad – satt precis framför mig! Men i samma ögonblick som jag fick syn på den flög den iväg kanske 20 meter och landade och försvann igen. Jag blev helt betagen av fågeln, hur kunde sitta så nära? Ja det var fantastiskt. Tyvärr fick jag ingen bild av den men jag hann ändå spela in en kort video där lätet hörs fint.
Mikael tipsade även om att tre kärrsnäppor uppehöll sig ute på västudden, jag beslöt mig för att leta reda på dem, kanske kunde jag få någon bild. En av dem var fortfarande i vinterdräkt, inte jätteovanligt men lite udda.
Sammantaget blev det en fin tur med några fina bilder.
Klicka på tumnaglarna!

Short summary in English.
Malön, again! In spite of high Waves and rough sea I managed to go there with my kayak.
A friend told me about a Quail that he had Heard earlier, I tried to go to the Place where he had Heard it, waited for an hour or so without hearing anything. I played – with my mobile – the sound of the Quail. After a short while I Heard one just beside me!
The sound was so lound that I thought my mobile was pulling my leg!
But no, it stood there just in front of me! The same time I saw it it flew away. But it was a strong meeting!
Then I found Three Dunlins of which one still had its Winter plumage.
Click on the thumbnails!

Vaktel nära, men var – Quail, very Close, somewhere.

Detta inlägg publicerades den juni 20, 2017 kl. 7:24 e m. Inlägget är kategoriserat under Birds - Fåglar, Landskap, Macro, Nature, Photography och taggat med , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: