Anders Andersson – Foto

Planket 2017

Då är årets upplaga av Planket slut.
Planket var fullt med bilder av olika slag, det var inte många meter av världens? längsta fotoutställning som var tomma.
Jag tyckte att det var extra många besökare i år, trots regnskurar och blåst.

För egen del började planeringen tidigt i våras. Jag har provat collage av olika slag, gatufoto, naturbilder, många små, stora få – ja det mesta. Så i år tänkte jag göra något jag aldrig provat förut – bilder utskriva på rostig järnplåt.
Idén fick jag när jag skulle ställa ut foton på en smidesutställning, Spring Craft i Trollhättan. Till utställningar brukar jag använda mig av Elof Erikssons Foto i Mölndal för att få bilderna som jag vill ha dem. De hade precis skaffat en ny fantastisk skrivare. I den skrivaren går det att i princip skriva ut på vilket material som helst, till exempel metall, trä och plexiglas. Kravet är att ytan är plan.
Tänkte att det kanske skulle fungera med järnplåt, passande till en smidesutställning. Fick hjälp av en vän att skaffa plåtar i lämplig storlek, de ”rostades” på olika sätt. På en del slipade jag plåtrent där bilden senare skulle komma, andra lät jag vara som de var.

Här nedanför kan du se bilderna från utställningen.

Sweden’s longest photo exhibition ”Planket” has just finished!
This year I tried something completely different – images printed directly on rusty iron sheet. If you just have access to the right printer the process is very simple. Just get some flat iron sheet, let them rust, either by just placing them outside or with some help from acid. If you want you can grind the Surface or just leave it as it is.
Below you will find my images from the exhibition.

Smeden smider

 

Spanskt fönster

 

Sothöna

 

Vällning

 

Hammaren och städet

 

Några bilder från Planket 2017 – klicka på småbilderna.
Some Pictures from Planket – click on the thumbnails.

Detta inlägg publicerades den augusti 20, 2017 kl. 9:40 f m. Inlägget är kategoriserat under Mixed pics, Photography, Portrait, Street photo och taggat med , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: